Wykaz podręczników na rok szkolny 2020/2021 dla technikum pięcioletniego (po szkole podstawowej)

Klasa I

  • JĘZYK POLSKI „Ponad słowami” cz. 1 i 2 Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Wyd. Nowa Era Małgorzata Chmiel, Anna Cisowska Numer dopuszczenia: 1014/1/2019 cz. I
  • JĘZYK ANGIELSKI zakres podstawowy i rozszerzony Focus2, Second Edition, Poziom 2, wyd. Pearson, S. Kay, V. Jones tylko książka bez ćwiczeń Numer dopuszczenia: MEN 947/2/2019
  • JĘZYK NIEMIECKI Infos actuell 1 Język niemiecki dla liceów i techników. Wyd. Pearson C. Serzysko, B. Sekulski Numer dopuszczenia: 1026/1/2019
  • MATEMATYKA Klasa 1 hot Prosto do matury, NOWA ERA Zakres podstawowy, Numer dopuszczenia: 1008/1/2019 Klasa 1 te Prosto do matury, NOWA ERA – zakres rozszerzony Numer dopuszczenia: 1013/1/2019
  • HISTORIA „Poznać przeszłość 1” Podręcznik do historii dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy, Marcin Pawlak, Adam Szweda, Wyd. Nowa Era Numer dopuszczenia: MEN 1021/1/2019
  • GEOGRAFIA poziom podstawowy „Oblicza geografii 1” Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy Roman Malarz, Marek Więckowski Numer dopuszczenia: 983/1/2019
  • GEOGRAFIA poziom rozszerzony „Oblicza geografii 1” Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony Roman Malarz, Marek Więckowski, Paweł Kroh Numer dopuszczenia: 973/1/2019
  • BIOLOGIA poziom podstawowy „Biologia na czasie 1” Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowyWyd. Nowa Era Anna Helmin, Jolanta Holeczek Numer dopuszczenia: MEN 1006/1/2019
  • BIOLOGIA poziom rozszerzony „Biologia na czasie 1” Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzonyWyd. Nowa Era Marek Guzik, Ryszard Konik Numer dopuszczenia: MEN 1010/1/2019
  • EDUKACJA DLA BEZPIECZEŃSTWA „Żyję i działam bezpiecznie” Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, Wyd. Nowa Era, Jarosław Słoma Numer dopuszczenia: 960/2019
  • INFORMATYKA Teraz bajty. Informatyka dla szkół ponadpodstawowych. Zakres podstawowy. Klasa I Grażyna Koba wyd. Migra Numer dopuszczenia: 1042/1/2019
  • RELIGIA W blasku Bożej prawdy, WAM, red. ks. Tadeusz Śmiech, Elżbieta Kondrak, Bogusław Nosek, Numer dopuszczenia: AZ-41-03/12-KI-1/12

Podręczniki do przedmiotów zawodowych dla klasy technik ekonomista:

  • PODSTAWY EKONOMII I STATYSTYKI Ekonomia w zarysie, Grzegorz Kwiatkowski, Wyd. Ekonomik, Numer dopuszczenia: MEN 1.8./2017
  • PRACOWNIA BIUROWOŚCI Prowadzenie dokumentacji w jednostce organizacyjnej – cz. I, Joanna Ablewicz, Damian Dębski, Paweł Dębski, Joanna Śliżewska, WSiP BHP Bezpieczeństwo i higiena pracy. Podręcznik do kształcenia zawodowego, Krzysztof Szczęch, Wanda Bukała, WSiP, Numer dopuszczenia: MEN 39/2015
  • GOSPODAROWANIE ZASOBAMI I SPRZEDAŻ Prowadzenie dokumentacji w jednostce organizacyjnej cz.II, J. Ablewicz, D. Dębski,P.Dębski, wyd. WSiP
  • PRACOWNIA EKONOMICZNA Pracownia ekonomiczna – cz.I, Bożena Padurek, Wydawnictwo Bożena Padurek
  • PRACOWNIA EKONOMICZNO-RACHUNKOWA (tylko grupa technik rachunkowości) Pracownia ekonomiczna – cz.I, Bożena Padurek, Wydawnictwo Bożena Padurek Statystyka – materiały edukacyjne. Jacek Musiałkiewicz, Wydawnictwo Ekonomik
  • DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA (tylko grupa technik rachunkowości) Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej, Jacek Musiałkiewicz, Wyd. Ekonomik Numer dopuszczenia: MEN 42/2014

Podręczniki do przedmiotów zawodowych dla klasy technik hotelarstwa:

  • JĘZYK ANGIELSKI ZAWODOWY (klasa technik hotelarstwa) How can I help you, Joanna Dolińska-Romanowicz, Dorota Nowakowska, WSiP, Numer dopuszczenia:MEN 66/2013
  • TECHNIKI PRACY W HOTELARSTWIE Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie – zbiór zadań, Marek Halama
  • PODSTAWY HOTELARSTWA Podstawy hotelarstwa i usługi dodatkowe, B.Granecka-Wrzosek W.Drogoń,WSiP Numer dopuszczenia: MEN 29/2013
  • PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA Zasady żywienia człowieka, Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Beata Sińska, Wyd. WSiP BHP BHP w branży hotelarskiej, Janusz Cichy, Wyd. WSiP